Mojego klekota podstawie i niech mechaniory szukają usterki :lol:
Problem z bluetoothem w Columbusie - się rozłacza
Zwiń
X
-
Problem z bluetoothem w Columbusie - się rozłacza
Witam,
mam taki problem, że BT rozłącza się z telefonem i po kilkunastu sekundach podłącza się na nowo. Czasem po rozłączeniu w ogóle nie potrafi ponownie się podłączyć. Kilka razy się zdarzyło że wykonał to podczas rozmowy. Telefon na pewno jest sprawny bo testowałem na 3 innych modelach telefonów i było tak samo. Strasznie to irytujące jest. Raz na ekranie telefonu widziałem komunikat o braku jakiegoś adresu BT, ale komunikat wyświetlał się może z 2 sekundy i nie zdążyłem go dokładnie przestudiować.
Miał ktoś taki problem? Czy BT jest zamontowany w środku w NAVI czy też jest to moduł zewnętrzny?
Wdzięczny będę za jakąś podpowiedź.PW
-
-
Niebieski zab znajduje sie w tak zwanym main unicie ktory umiejscowiony jest w schowku, tam gdzie wejscia sa na karty SD. Mozliwe ze trafila sie Tobie wadliwa jednostka gdzie bluetooth, jego antena czy inna fizyczna czesc jest uszkodzona. Obstawiam ze nie jest to wina oprogramowania i nie wystepuje zbyt czesto.
Moja propozycja to przetestowac to urzadzenie jeszcze raz innym telefonem. Fajnie by bylo gdybys zrobil fotke w przypadku wystapienia jakiegos bledu czy wyskakujacego dziwnego okna, wtedy moglbym kuknac w pracy czy taki blad u nas wystapil badz poprostu rzucic blad do bazy i niech deweloperzy sie tym bawia. Ale podstawowa porada, jesli to nie ustapi jedz do serwisu i zglos problem. Mysle ze zamowienie nowej jednostki nie bedzie trwalo dluzej niz tydzien.
Komentarz
-
-
Jedź do serwisu - masz problem z modułem. Musza wymienić.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez BomberMusza wymienić
a może soft telefonów?
- Galaxy SII
- Galaxy SIII
- Galaxy Nexus
- Galaxy SIV
- Note I i II
- Sony Experia neoV
- Galaxy ACE
- Nokia 6300
- Galaxy TAB 10.0 (z modułem 3G)
- Nokia 6210 Navigator
więc IMO padnięty moduł jest bardzo prawdopodobny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez BomberMusza wymienić
a może soft telefonów?Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez BomberPadł moduł i na to tu stawiam bo się podobnie wg.opisu to zachowuje.
czyżby pierwszy fuck-up w O3?
hmm, napiszcie jak to się skończy- czy ASO powie coś mądrego na ten temat
w O2 czesto podobne sytuacje były związane z niekompatybilnością softu tel z modułem bth stąd moja koncepcjaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez BomberMusza wymienić
a może soft telefonów?
- Galaxy SII
- Galaxy SIII
- Galaxy Nexus
- Galaxy SIV
- Note I i II
- Sony Experia neoV
- Galaxy ACE
- Nokia 6300
- Galaxy TAB 10.0 (z modułem 3G)
- Nokia 6210 Navigator
więc IMO padnięty moduł jest bardzo prawdopodobny
Dziwnie natomiast zachowuje się NOKIA6303, tzn prawie działa, gdyż jak na ekranie wyświetla się stan baterii to jest OK, ale czasem tej ikonki nie ma i wtedy my możemy dzwonić, a jak ktoś do nas dzwoni to się nie da odebrać...PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez apkoDziwnie natomiast zachowuje się NOKIA6303, tzn prawie działa, gdyż jak na ekranie wyświetla się stan baterii to jest OK, ale czasem tej ikonki nie ma i wtedy my możemy dzwonić, a jak ktoś do nas dzwoni to się nie da odebrać...
Komentarz
-
-
Bomber, IMHO temat jest nieco szerszy- podobno jest jakis problem w modułach bth grupy VAG
np dowiedziałem się, że w nowych seatach pojawia się problem z bth polegający na tym ,że uzytkownik po sparowaniu tel albo nie słyszy albo nie jest słyszany- zalezy od tego czy ma uruchomiony silnik czy tylko zapłonprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
LOL nieźle :szeroki_usmiech :shock: ale u kolegi się naprawiło po wymianie.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Columbus & Blackbarry numer zastrzeżony ...
Witam,
Od 2 dni użytkuje octavię III z columbusem i mam problem z zestawem glosnomowiacym! mianowicie jak dzwonię wybierając nr z Columbusa lub z kierownicy moj numer jest "zastrzeżony". Wie ktoś jak mozna ten problem rozwiązać....?
Wybierając nr z Telefonu wszystko jest OK.Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
W sąsiednim wątku pisałem o moim problemie z bluetooth w Bolero. U mnie na początku Bolero bardzo długo się łączyło z telefonem a w czasie jazdy często zrywało połączenie. Zacząłem kombinować z ustawieniami i okazało cię że w ustawieniach bluetooth mam włączoną opcję bluetooth audio - po jej wyłączeniu połączenie z telefonem nawiązuje się błyskawicznie i nigdy się nie zrywa. Nie aktualizowałem softu i wiem że to rozwiązanie prowizoryczne (o ile to działa u innych i rzeczywiście jakoś rozwiązuje ten problem) bo wszystko powinno działać jak należy przy wszystkich funkcjach włączonych. Ja po prostu nie potrzebuję bluetooth audio, telefon działa mi w samochodzie jak należy i nie chce mi się na razie nic więcej kombinować. Mam telefon Samsung GT-S7710.
Komentarz
-
-
Re: Columbus & Blackbarry numer zastrzeżony ...
Zamieszczone przez Michal83Witam,
Od 2 dni użytkuje octavię III z columbusem i mam problem z zestawem glosnomowiacym! mianowicie jak dzwonię wybierając nr z Columbusa lub z kierownicy moj numer jest "zastrzeżony". Wie ktoś jak mozna ten problem rozwiązać....?
Wybierając nr z Telefonu wszystko jest OK.
Wejdź w menu Ustawienia>Phone i tam szukaj. (lub Phone > Ustawienia)
Z tego co pamiętam tam prawdopodobnie jest gdzieś opcja żeby włączyć tzw. CLIP-a albo wyłączenie CLIR-a. Jest też możliwość prefiksu kraju: (+48-...) :lol:
Ja też miałem na początku problemy z Lumią 820 w aucie. Też mi zanikał telefon.
Testowałem współpracę Columbusa z Nokią 3120 Classic , co było zauważalne ewidentne podbicie sygnału GSM. U mnie w aucie jest BT z "z obsługą głosową, połączenie z anteną zewnętrzną, Phone box ..." i chodził ze starą Nokią rewelacyjnie. Po podpięciu krótkim kabelkiem USB był dostęp do karty micro SD w telefonie /tak jak pendrive/
Teraz z Lumią 820 /po upgradzie do WP 8.1/ jest jak dotychczas spoko.O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Jako kolejny dołączam do problemu z Bluetooth z OIII.
Ja mam swinga z tym małym wyświetlaczem. Problem mam taki, ze telefon czasem rozłączy połączenie Bluetooth i nie da się go ponownie połączyć. Pomaga tylko wyłączenie i włączenie telefonu.
Myślałem, ze to problem telefonu. Korzystałem z Lumii 635, wczoraj zmieniłem na Lumie 730. Jest to samo.
Najgorsze jest to ze czasem rozłącza się co 20 minut a czasem działa dobrze przez cały dzień ...
Komentarz
-
Komentarz